Chyba że w czasie tych 9 miechów jakiś kamyk w chłodnicę klimy trafił ...... :roll:
[O2] trzęsie silnikiem
Zwiń
X
-
[O2] trzęsie silnikiem
witam.panowie sprawa pilna bo mam wyjazd,pacjent OII 1.8 TSI.
lekko trzęsie mi silnikiem na wolnych obr.
czy ciepła czy zimna niema znaczenia,
byłem w serwisie podłączyli pod kompa błędów brak-diagnoza jest ok.
auto ma rok przelot 12500 kilometrów
z góry dzięki.do zobaczenia na kanale 19
-
-
Zamieszczone przez marcyśtak na gwarancji.
-Panowie, zapraszam na przejażdżkę, jest tak i tak, telepie autem na jałowych obrotach! Zróbcie tak, żeby nie było drgań.
Jak jełopy będą chcieli wcisnąć kit, że tak musi być i się ułoży, to poproś o jazdę serwisową Octavią z identycznym silnikiem, i pokaż, że tak być nie musi!
Potem udaj się do kierownika salonu, powiedz, że zostawiasz samochód do naprawy i stanowczo poproś o auto zastępcze, gdyż, ponieważ - samochód potrzebny jest Ci do pracy! Nie ma znaczenia, czy kupiłeś auto na firmę, czy dojeżdżasz nim do pracy. Oni MUSZĄ dać auto zastępcze, jeżeli udowodnisz, że to auto jest wadliwe i do pracy musisz wziąć np. taxi.
Ale oni wtedy powiedzą, że auto, jak najbardziej, nadawało się do przejechania XXX kilometrów, do pracy.
Tak, czy srak, postrasz ich trochę, żądaj auta zastępczego, nie daj się stłamsić!
Jak poczują krew, to oni ciebie stłamszą. Są szkoleni, nie zapominaj o tym.
Powodzenia!
Komentarz
-
-
Znowu zaczyna się pierdolenie na TSI. I znowu najwięcej mają do powiedzenia posiadacze nie-TSI. Zazdrościcie czy co? Ja tam jestem bardzo zadowolony pomimo, że silnik nie idealny. Jeżdżę na codzień delikatnie i spalanie poniżej 6. Jak potrzebuję od "święta" moc to ją mam. O co wam chodzi? O rozrządy naprawiane na gwarancji? Przecież tak naprawdę nikomu silnik się nie rozsypał po gwarancji. Natomiat o innych benzyniakach oraz o dieslach można się tu naczytać, że głowa boli. Panowie czymajcie się tematu!
[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 09:56 ]
"trzymajcie"
Komentarz
-
-
Moc potrzebną do bezpiecznego wyprzedzenia lub przyspieszenia. leszekmw. Nie mędrkuj. Już to kiedyś pisałem i powtórzę. Codzienni widzę "miszczów" kierownicy w mocnych samochodach co zapierdalają ile wlezie bo jak inaczej jak się ma mocny samochód. Wszystko to do czasu. Jak Ci się nie podoba moc mojego samochodu to siedź cicho. Temat jest o czym innym. Porównując się do Twojego samochodu to tutaj prawie nikt nie ma mocy.
Komentarz
-
-
marcyś, niech Ci sprawdzą kompresję na cylindrach!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
według mojej wiedzy wyszły takie świeże roczniki, które na starcie już miały usterkę cylindrów->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz